kütüphaneyi keşfettim: 4'ün kuralı



kütüphaneyi keşfeden genç olarak değişik bir şey okuyayım dedim. gerçi ben gerilim gizem severim benim için pek değişik olmadı ama yine sevdim.2005 basım bir kitap 1998 yılında yazılmış o zamanlar kitabın iki yazarı üniversiteden yeni mezun olmuşlarmış.Ben Dan Brown sevenlerin severek okuyacaklarını düşündüm açıkcası internette bunun aksi yorumlara da rasladım ama ben yine de görüşümde ısrarcıyım:))
Sırrı korumak adına ilk cinayet 500 yıl önce işlenmişti.

Zamanın ötesinden günümüze uzanan entrikalar, göz kamaştırıcı bilimsel araştırmalar ve muhteşem bir hayal gücünün bileşimi: 4'ün Kuralı

Mezuniyetlerine çok az kalmış olan iki öğrenci -Tom Sullivan ve Paul Harris- Hypnerotomachia Poliphili'nin gizemli mesajlarını çözmek üzeredirler. Üzerinde çalışan herkesi hipnotize etmesiyle ünlü 500 yıllık Hypnerotomachia, Tom Sullivan'ın babasını da aynı şekilde etkilemiş ve adam bu konuyu saplantı haline getirmiştir.

Tom ve Paul, yüzyılların sırrını çözmek üzereyken hiç beklenmedik engellerle karşılaşırlar. Ancak, iki arkadaşın bulduğu eski bir güncede, o tarihi Rönesans elyazmasının sayfaları arasında gizli bir mezarın yerini gösteren şifreler olduğu anlaşılır.

Bu son ipucu, iki arkadaşı Hypnerotomachia'nın garip dünyasına; unutulmuş bilgeliğin, inanılmaz cinsel zevklerin ve korkunç bir vahşetin yer aldığı o dünyaya iter...

-Publishers Weekly-

(Tanıtım Yazısı'ndan Alıntı)
 


Kitaptan birkaç  alıntı:

"Tuhaf şey şu zaman. En çok, ona en az sahip olanların aklına takılıyor.Hiç bir şey dünya omuzlarının üstündeyken bile, genç bir insan olmaktan daha fazla  hafiflik duygusu veremez;insan kendini baştan çıkmaya hazır hissediyor, sınavlara hazırlanmaktan daha önemli bir şey yapmanız gerektiğini biliyorsunuz."


"..... bütün umutlarınızı bir yana bırakın ,demişti, siz buraya girmiş olanlar."

"Babam tek kelime dahi etmeden bana bir şey daha öğretmişti:asla başarısızlığa uğradığın taktirde bedelini mutluluğundan ödeyeceğin bir şeye kendini çok adama. Paul son ineğini bir avuç sihirli fasulyeye satmıştı.Şimdiyse fasulye sırığının büyüyüp büyümeyeceğini merak etmeye başlamıştı."


"Umudun fısıltısı demişti Paul,bana bir keresinde.Pandora'nın kutusundan ancak diğer belalar,acılar kaçtıktan sonra çıkar ve her şeyin sonu, en güzelidir."

Yorumlar

  1. merak ettim,ben dan brown ı çok sevmiştim her kitabını ayrı ayrı.bu önerini dikkate alıcam.daha önce neden hiç duymadığımı da ayrıca merak ettim.2005 baya olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben dan brown nın iki üç kitabını okudum çok hoşuma gitmişti benim de. bu da benzer bence ilk önce karmaşık geliyor ama sonra olaylar birbirine bağlanıyo vee nefes nefese geliyosunuz kitabın sonuna sonunda tekrar yavaşlıyo sonra hoop son :))bizim kütüphane de 4 tane vardı bu kitaptan hepsi yıpranmıştı epey çok okunmuş diye geçirdim içimden ama ben de duymamıştım hiç adını kısmet bugüneymiş:))

      Sil
  2. hımmmmm iyiymiş.
    senin gizemli hikayelerin gibi havası.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu epey epey gizemliydi böyle bi gizem için kriptolojinin alasını bilmek lazım be deep şimdi ki bünyeye ağır kaçar ama hep ilgimdir kriptoloji şifreler gizemler kısmet belki ilerde öğreniriz bi şeyler :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar