Çöp çatmak?


Geçtik karşıya ezilmeden çok şükür. Şuraya bir ışık koymadılar yahu levhaya da razıydık yeterki gün gelir çarpılırsak haklılık payımız olsun. Can mı hıı şu baldan tatlı olan şimdi onu düşünecek hal mi bizimki ekmek kavgası.

Geçen gün Aslı yla karşılaştım elinde bir sürü kitap nereye böyle dedim. Ders çalışmam lazım kapesese dedi.Anlamadım ne sese dedim kapesese dedi. Hıı tamam dedim ama yine anlamamıştım ki.

Türkiye ye geleli iki sene oldu bazı şeylere hala çok yabancıyım.

İş yerinde Aslı nın gayretinden söz ediyorlardı meğer ondan işten ayrılmış kapesese ye girip devlet memuru olacakmış. Kapağı devlete attım mı iş kolaymış.Aslı bu kez kafaya koymuşmuş ya olacakmış ya da evlenecekmiş tez elden.İlginç kız vesselam. Büyükbabam aklıma geliyor bu sözü söyleyince. Yaz tatilinde bir türlü sevemediğim deniz aşırı yolculuklar. Hedef Türkiye arkadaşlarımsız geçirdiğim sıkıcı yaz günleri. Dedemin yakaladığı her yerde; böyleydi vesselam, şöyleydi vesselam diye anlattığı hikayelerden beri dilime pelesenk olup kalmıştır işte "vesselam". Dediklerine göre Türkçe'yi çoğu kimseye göre çok güzel konuşuyormuşum. Bilmem öyle mi diyorum ben de bir takım kıkırdaşmalar.

Ferhat Abi beni yemeğe davet etti bugün erkek erkeğe bir akşam geçirecekmişiz. Tam meşgulüm diyecektim bizim bölüm müdürü geliyosun haa deyince itiraz edemedim ne sinir bozucu.

Tüm akşam kafamı ütülediler. Meğer Ferhat Abi Aslı yı gözüne kestirmiş, konuştuğumuzu duyunca da beni çöpçatan yapmak istemişmiş. Bana ne yahu dedim ben de, ben karışmam öyle işlere. Ferhat abi şimdi bana küs. Koskoca adamın yaptığı işe bak. Tanıdıkların bulduğu işe girmekle hata ettim galiba yarından tezi yok kendime iş arayacağım.Belki de böylece kendimi daha özgür hissederim. Başka ortamlarda başka kimselerle olma fikri heyecan verici. Bir de gelen gideni aratır durumu var atasözlerini sevmediğime karar verdim umut kırıcı. Annemin dediği gibi diyeyim o zaman hayır umayım hayır bulayım hı bu küslük muhabbetinden kurtulmam bile bir hayır nihayetinde değil mi?
                                                                                -bir öykü denemesi-

Yorumlar

  1. eneee o sondaki bir öykü denemesi yazısını görmesem noluyoz yaa diyecektim hala şoktayım :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheehe pire kızım gerçekçi olmuş diyosun:D

      Sil
  2. Çok mu güzel olmuş ne. Üslubunu sevdiğiim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep yorumunu sevdiklerim sayesindeki sulli caan :DDbeğenmen öyle mutlu ediyorki beni sonra yazdıktan sonra bekliyorum hadi hadi gelsin de yorum bıraksın şu kız diye tabi her türlü yorum olur eleştiri olur yani öyle beğenilme arzusuyla içi kabarmış biri değilim aşkolsun yani :))
      kendimle konuşuyorum resmen ya neyse tamam susuyorum:))
      aah unutmadan nomu nomu kamsahamnida:))

      Sil
    2. Haha. Yorumumun beklendiğini bilmiyordum. Bak hoşuma gitti şimdii. :D

      Sil
    3. tabiki bekleniyor herkesleri bekliyorum ama bazı herkeslerri daha çok bekliyorum kısaca herkes gibiyim işte anladın beni di miii;)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. kim Ferhat abi mi yoksa eski türkçe anlamıyla mı kullandın bu kelimeyi hı?
      bak gene ilginç bi yorum işte var işte vaaar :))

      Sil
    2. ben öyle bir insanmıyımmm :)))

      Sil
  4. - ne sese?
    - kapesese
    :D Allah canını almasın :D çok güzel olmuş öykü denemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hey güldürdüm demekki senii:DD
      ehehe tenk yu zeynep can acemice uğraşıyoruz işte;))

      Sil
  5. deyimlerle de iyi eğlenmişsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle olmuş ben de sonradan okuyunca farkettim :DD

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar