Upuzuuuun yazı-3 kitap-

Evvet şimdi sizinle çoktandır paylaşmak istediğim bitirdiğim kitaplar hakkında yazıyım dedimdiydi ama giriş cümlemi üçüncü değiştirişim hüüüf bi olmadı o giriş.:DDD

Aslında az önce bitirdiğim hakkında daha çok ve bir öncekinden bir önceki hakkında da biraz ortadaki hakkında ise çok sığ görüşlerimi paylaşacağım.

Evet birinci ve yaklaşık iki hafta önce bitirdiğim kitap.

Deniz Kurdu-Jack Landon


Bundan önce defalarca başlamaya çalışmış fakat bitirmek bir yana ilerleyememiştim bile. Kitabı okumadan önce ve hatta okurken katlanamadığım deniz terimleri bana hep sinir bozucu geliyordu. Şu an için baktığımda hiç birini hatırlamıyorum. Sadece bütüne odaklandım ve gerçekten olaya karakterler açısından yaklaşınca çok hoş bir kitap olduğu fikrine vardım. Aslında şehirde yaşayan kibar- beraberinde hassas-  bir beyefendinin acımasız bir kaptandan gördüğü kendi ayaklarının üstünde durma dersi. Ve bu sırada insanlığa dair kendi yargılarını kaybetmeme çabası. Bilmiyorum ben kitaba öyle bir ön yargıyla yaklaşıyormuşum ki okurken  kendimden utandım. Çok şey öğrendiğime inanıyorum. Bu kitap iyi ki okudum ve okunmalı bu kitap dediğim kitaplardan biri olarak hayatımda yerini tam olarak aldı.
Ayrıca bilmiyorum diğer okuyanlar tarafında beklenen bir şey miydi olaylar sona yaklaşırken hiç beklemediğim şeyler gerçekleşti bu kitabın sadece hayatta kalma çabasıyla ilgili olduğunu düşünenler varsa yanıldığınızı söylemeliyim. Çok tatlı bir son sizi bekliyor yüzünüzde tatlı bir gülümsemeyle bitiyor kitap en azından benim için öyle oldu diyebilirim.:))


Yaşam, ucuz ve adi , kaba ve anlaşılmaz bir şey, bataklıktan ve balçıktan çıkan bir ruhsuzluk olmuştu.:)

                                            Ehehee bunun eltını nasıl titrek çizmişim böyle:DD
                                                 


                            Belki de bu cümle biraz ipucu veriyordur belki ipucudan daha fazlasını şşşş:)))


İşaret-Gece Evi Serisi 1. Kitap-Kristin Cast

Bu kitabı kütüphaneden edinmiştim. Vampir okullarıyla ilgili bir kitap. Basit bir anlatımı var. Bundan önce de bir kaç vampir kitabı okumuştum. Anne Rice ve herkesin bildiği üzere Stephenie Meyer tarafından yapılan vampir tasvirinden çok farklı. Güzellik çekicilik açısından değil belki ama ölümlülük açısından ve insanlarla olan ilişkileri bakımından.Aslında baktığımda Anne Rice ın tasviri hem bu kitabın hem de Stephenie Meyer den çok çok farklı onlarda kan içmek o kadar kötü bir şey değil doğalarında var ya da öyle kabullenilmiş bir şey. Şimdi düşününce tabutlarda yatma meslesi falan da vardı bu kitapta modernleşmemiş vampirler evet Pandora ve Vittorio yine de çok hoştu hatta fotolarını çekmiştim canım sıkıldığı bi ara paylaşmıştım da.:))Kristin Cast ın vampir tasvirinde vampirlerin  yetişkin olabildikleri bir çaylaklık  dönemi var sonrasında yaşlanmıyorlar belki ama onlar için de ölüm kaçınılmaz bir gerçek.


Sinestezya-Jeffrey Moore


Evet asıl mesele bu. Az önce bitirdim. Beni benden alan kitap. Güldüm hüzünlendim okurken içine girdim eğlendim.

5 ana karakter üzerine kurulu. Norval, Noel,Samira,JJY,Stella.

Norval ve Noel sinestezistler. Sesleri renk olarak algılama Noel de görülen şekli Norval da ise ilaçlarla tetiklenen bir sinestezi mevcut.

Sinestezi nedir deyince arka kapakta şöyle tanımlanmış "Sinestezi,algılamada duyuların birleşmesi anlamına gelir." Biraz soyut bir tanım ama kitabı okuyunca çok iyi anlıyorsunuz.

Samira kısa süreli amnezileri olan doğu kökenli bir kız.

Stella yine amnezi fakat bu kez uzun süreli. Bir alzeimer hastası ayrıca Noel in annesi.

JJY nostaljesist olarak geçiyor. En karışık karakterlerden biri en hasta gibi görünmeyen en pozitif ya da aşırı pozitifliği mi hastalık acaba ehehe.:DD

İşte bu beş kişi bir doktorun etrafındalar hikaye öyle doktorun çalışmaları sayesinde tanışıyorlar.Sonrasında hiç arkadaşı olmayan Noel in tek arkadaşı Norval oluyor.Aslında tam olarak doktor sayesinde de değil ama yine de önceden doktor sayesinde birbirlerini görüyorlardı söylediklerine göre.:)Noel in sinestezisi hayatını çok etkiliyor sosyal açıdan. Sesleri renk olarak gördüğünden bir kelime onu bambaşka diyarlara götürebiliyor.Bu sırada da iletişim kopuyor haliyle.

Samira Norval ın Alpha Bet iyle gruba katılıyor.Sonrasında JJY nin partisi sanırım. Kronolojiyi karıştırmamış olmayı umuyorum:))
JJY de parti aracılığıyla herkesle kaynaşıyor.

Noel in günlükleri,Stellanın Günlükleri, Norval ın Günlükleri ve Samira nın günlüklerinden parçalar var,buralar acayip güzel.

Hele Stella nın Alzeimer ı ilerlerken ki yazdığı satırlar gözlerimi baya doldurdu.

Çok güzel bir kitap ben çok çook sevdim şiddetle de tavsiye ediyorum:DD

Ve bir kaç altı çizili:))


  Şiiri sesli okumak hakkındaki paragraf ben de bir süre böyle düşünmüştü bir süre ama sadece çünkü sonra şiiri başkalarıyla paylaşmanın da ayrı bir büyü olduğunu düşünmeye başladım.
 Nesille ilgili eleştrilerden bir parça gülmekten öldüğüm bir kısım var sırf güldüğüm için ayraç koyduğum sayfalar:DD
İşte karanlık köşelerimizde Noel le olan benzeşmelerimiz sinestezist değilim ama asosyal yapımız bi benzeşiyor bu adamla:DD
Ve depresyon tanımı Norval ve Noelin sohbetinden sanırım.:)
(görünmüyormuş tam yazıyım dedim:))
İnsan depresyonda olduğu için mi kötü şeyler düşünür kötü şeyler düşündüğü için mi depresyona girer.
"Sürekli kötü şeyler düşünmek,istenmeyen hatıraların durmadan akla gelmesine yol açıyor travma sonrası stres bozukluğu"


Çok uzun oldu bu yazı affınıza sığınıyorum bi de bi de Sinestezya ya başka zaman da göndermeler yaparım muhtemelen çok güzeldi bee:DD

Sevgileeer:))



Yorumlar

  1. Çok uğraştıran bir yazı olmus sanırm
    Çok begendım =) Ço ha ye =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle oldu bi de cümleler bir yamışmış falan hele ilk cümle kendini kaybetmiş bi girişi yapamadım bugün:DD
      kimseler okumaz diye bi korkum vardı ama okumuşsun ki hemen teşekkür ederiiiim:)) ^^

      Sil
  2. hiçbirini okumamışım ki ben :(
    ve alt çizme alışkanlığı harika birşey keşke bende de olsaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri alışverişi yapıyoruz ki hep zaten not aldığım kitaplar var senden de hatırlıyorum sanki bütçe kütüphane ve ruh halime göre kitap seçince sıra zor geliyor ama okuduklarından yazarım inşallah:)
      ben de yeni edindim bu alışkanlığı henüz böyle üç kitap okudum ikisi burda var diğeri de Kitap Hırsızı.Ama daha başlangıçta abartmaya başladım galiba kitapların kenarları renk şöleni oluyo öyle eğleniyorum kendi çapımda:))

      Sil
  3. Hehe açıkcası kitap yorumları deneme çalısmalarını okuduğum nadır kısılerdensın. Arada deep e de ugrarım bak =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyş ne güzel bir yorum buu tişikkür ederiiim:))
      ah dipidiip ona çok özeniyorum ona ama bay düzen resmen ben öyle arada yazıyorum biriktirip biriktirip:DD

      Sil
  4. ne güzel okumuşsun :)jack london'u çok severim ama bu kitabını okumadım. vampirli kitapları sevmiyorum ama alacakaranlığın iki kitabını okumuştum kitapsız bir anımda :) sineztezya'yı çok sevmişsin, not edeyim onu da :)

    bir de bana kırgın değilsin değil mi? sana yaptığım yorumları yanıtlamadın. bilmeden seni kıracak bir şey mi yaptım yoksa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. omooo ben sana nasıl kırılırım çalıkuşum olur mu öyle şey özellikle sana gelmeyi planlıyorum kaç zamandır amaaa nasıl bir aklım var beniim atlamışım evet kırgınlık falan yok bi dolu bi dolu özür dilerim ya ben genelde o gün yanıtlıyorum ya yorumları erteleyince gerilere kaçıyolar aklımdasınki ama sen hep bil olur mu bunu ayy çok utandım şu an:(
      ihi senden öğrendim çalıkuşum böle altını çizdiklerim diye yazıyosun yazıyosun ben de çizcem uleyn dedim, sinestezya eveeet çok güzeldi çalıkuşum:DDD

      Sil
    2. sevindim öyleyse :) bilmeden kırdım mı acaba dedim. utanma ya hayır, o yüzden söylemedim, aklıma takılıyor, sonra diyorum ki neden sormadım, sorayım da kurtulayım istedim :) zihnim beni hiç rahat bırakmıyor ki şeyma ya, hep takılı oluyor işte böyle şeylere.

      hihi çok güzel çizmişsin ama. sinestezya tamam bakacağım :)

      Sil
  5. Ben de senin gibi çizerek okurum kitapları. Süper kitaplar paylaşmışsın, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyle blogger arkadaşlarımdan özenip başladım bu işe kitap okumak çok çok zevkli bir hale geldi benim için:))
      ben teşekkür ederimki ziyaretiniz ve bu güzel yorumunuz içiin:))

      Sil
  6. Sevdim kitap yorumlamanı. E artık bu konuda da bol bol post bekleriz senden. :)) Sinestezya'yı çok merak ettim, sen öyle övünce. Hemen listeme aldım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah çingu can okudukça yazarım inşallah bi heves geldi bana daa:))

      hehe sinestezyaa çok çok sevdim ben umarım sen de seversin çinguum :))

      Sil
  7. sinestezya okuyum bunu.
    :)
    cast serisine de başlamak istiyom, çok kitap ya korkutuyor ya.
    :)
    cek landın.
    pek severiim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveet dipidiip bi de senden okuyum öle yazısını pek seviniriim:))
      cast serisi biri gitti işte ikinci ihanet araya kitaplar soktum ben de kütüphaneden almak lazım şindi:))
      ben de yeniden pek sevdim çok olmuştu okumayalı onu bi tazelendi güzel oldu
      :))

      Sil
  8. Sinstezya tam benlikmiş ama yaa hemen not aldım :)
    Gece Evi serisini bir ara okuyordum sonra yarım bıraktım çok abartılı geldi. ama okuduğum kitaplarını da unutmuşum düşündüm de, okuyacak bir şey olmadığında yeniden okurum belki.
    Morganville vampirleri serisi var farklı bi vampir kitabı onu da yarım bırakmıştım devamı gelmemişti uzun süre ama devam edeceğim sanırım ona.
    İlk kitabı da not aldım, korsanlar, eski gemiler, deniz.. severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinestezya eveeet tam benlik tam senlik çingum çok hoş kitaptı çok sevdim ben eminim sen de seversin ^^
      Benim de yarım kaldı seri sadece birincisini okuduğumla kaldı ben de ağır kitapların arasına sıkıştırırım diye düşündüm artık:DD
      Morganvilla yeni duydum bunu ben de bakiim dur ;))
      İlk kitap da çok hoştu canım Jack Landon kalp kalp kaalp:DDD

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar