Ben Kimim -part 10-


Unuttukların tekrar zihnine yüklendiğinde hatırladıklarınla gurur duyamayacaksın, ne yazık ki.Son kez dediğin her gece ve unutmaya çalıştığın her gündüzün kabusun olacak senin.Okunamıyorum, yazılamıyorum ne hatırlayabiliyorum tümüyle ne de unutabiliyorum.Hayatların üzerinden geçiyorum sessizce belli belirsiz iz bırakıyorum geçtiğim her hayatta.Kağıttaki kurşun kalem izi gibi okunaksız ve anlamsız.

O gece ben uyanmadan önce ismimin yazılı olduğu taş kapıyı çatlatmış. Bu da ne demek şimdi diyorsunuz şimdi değil mi? Gerçekten ben de bilmiyorum karakterim böyle bir müesseseye fazla gelmiş olabilir mi?

-Sen bir aptalsın Fedai hem de o kadar aptalsın kii kahretsin iznim olsa seni çoktan yok etmiştim.
Bu Sofia kutsal koruyucu.  O bile yetkilerinin kısıtlı oluşundan şikayet edebiliyor. Benimse tek bildiğim yaşamıyor olmam gerektiği çoktan yapılmış bir mezarım var. Eski benliğim için denilse bile yaşıyor oluşum da bir terslik olduğunu anlamayacak kadar aptal değilim Fedai gibi ya da benim demir adamım.Koruyanın koruyanı  o  gerçekten tam bir aptal.

Düşüncelerim gibi kelimelerim de hayli karışık gelecek size biliyorum bu acıklı olaylar dizisin baş rolü olmak gerçekten baş döndürücü. Ne diyebilirim ki şanslıyım ki aptal bir Fedaim var şanslıyım ki annem hala beni hatırlıyor.

Resmen Koruyanlık Eğitim Bürosu'na başvurduktan sonra yeryüzüne indim. Urania yukarıya doğru uzanan  bir şehir,dev bir yapı. Bu büyüüük yapının ucunda bir yıldız olduğu söyleniyor . Bir meşale gibi inanılması güç. RKEB'den onay almam üç gün alacakmış. O kapıda ki çatlak yüzünden reddedilebilirmişim bile bir de demir adam yeryüzünde de bekçim olacakmış.Gerçekten koruyana koruma vermek kadar saçma ne olabilir ki eğer  Selin dahil o on üçü görmeseydim Urania nın yöneticilerinin kafayı oynatmış olduklarını düşünürdüm.

55. kat hava alanı lütfen. Bence diyorum demir adama ben asansör görevlisi olabilirdim burası çok hareketli .
-Ahla onun yanında böyle şeyler söyleme asansör görevlileri yer altı insanlarından seçilir onların yukarı çıkması için bu bir fırsat.
-Yer altı mı diyorum şaşkın şaşkın aklım karma karışık.Peki diyorum yer altı bir fırsat tamam sustum.
Kedi gözüm olduğu halde Urania'yı loş ışıklarla görüyorum bu yerin gizemli görünüşü bu şekilde korunuyor olmalı. Üstelik bazı alanlarda karanlığa gömülebiliyorum.Karanlık Urania da daha bir korkunç. 57 benim gibi kabul edilmemişler için böyle bir yer .

-Asansör 57. den geçiyor diyor görevli.
Demir adamın tuhaf ceketini tutuyorum. Deri gibi ama daha az kaygan ve daha çok yumuşak.

-Korkmana gerek yok diyor.
-Hı hı evet diyorum benim için ölürsün değil mi görev bilinçli aptallık abidesi.
Cevap vermiyor.Sana da bir koruyan bulmalılar diyorum belli belirsiz. Duymuyor ya da duymazdan geliyor bilmiyorum.
-Anneme anlatacağım çok şey var diyorum araca binerken. Urania'nın gökyüzünde  yükseliyoruz yıldızların selam durduğu şehir.
Saçak Dağını aşıp kocaman bir çınarın kenarına iniyoruz. Durak:Yer Kabuğu. Aman ne yaratıcı.
-Annen hala seni hatırlıyor Ahla çok şanslısın benimkiler tümüyle unutmuşlardı hatırlamaları 3 yılımı aldı.
-Ne hııı bu da ne demek??
-Seninde unuttukların var hatırlayacaksın.
Bir taksiye binip insanlara karışıyoruz.
-Çınar ağacının içinde taksi durağı mı var diye soruyorum.
Taksici gülümsüyor.
-Ahla geçitlerde yardıma ihtiyacımız var Urania yaşayanlarına değer verir.
-Anlıyorum evet anlıyorum.

İşte benim evim,işte bu köpek bahçede kokan çiçek Amarant diyorum yavaşça unuttuklarım zihnimi delecek çoklukta,korkuyorum.

Ben Kimim 1
Ben Kimim 2
Ben Kimim 3
Ben Kimim 4
Ben Kimim 5


Yorumlar

  1. başka bir yaşamı mı varmış eskiden acaba? neyi hatırlıyor? hadi yazsana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iııh ipucu yok öyle çalıkuşuum ama yakında yazacağım söööz :))

      Sil
  2. Uff kafam karıştı bu bölümde :) Güzel bir bölümdü pek çok şeyi sevdim ama çok hızlı geçişler var bu kez kafa karıştırıyor, bilerek mi böyle yaptın çingu :) hemen merakla diğer bölüme geçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilerek yapmıştım evet bu kısmı ard arda yazdım sanırım geçişler hızlı oldu yüzden :)) Biraz açılıyor öteki bölümlerde gördün ki zaten :))

      Sil
  3. eveet kaldığımız yerden devam ediyoruz kuzucum :D
    karışırıp duruyon bakalım nereye bağlıcan halen merakla bekliyoruum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar