Derin



Derin  düşündüğümüz olur bazen,derin düşüncelere dalarız.Ancak boğulmak yasak.Dikkatli olmalı kulaçlarımız.

Derinliği olan her şey güzeldir.Dikkat çeker.Okyanus denize yeğdir mesela.İnsanın derini de başkadır hani.Ne yönden baktığımıza da bağlı tabi ama derin insan başkadır işte her anlamda. Hissî şeylerden bahsediyorum.Hani odun görünüp içi nasıl bambaşka olan insanlar tanıdım.Hatta bir kaçıyla beraber büyümesem bihaber olacaktım o derinliklerden.

İtiraz etmeye meyilli olan bir karşı taraf her zaman vardır.Bataklıklar da derindir elbet.Kalbin derinliğine katmak lazım mıdır bataklıkları?

Peki öyleyse; tek taraflı aşkların bazıları mesela bataklık misali çeker de çeker içine.

Yine de sorarım ben?Sen beni sev ben de seni seveyim hesabına mı çalışıyor oldu artık zaman?
Hadi aşk saatlerimizi kurup sevelim birbirimizi sonra belki bu saatin pili biter belki bir kavgada kırılır camı aşk biter.

Ama bir masumaneliği yitirmek var,bir de ona tutunmak.Belki tek taraflılığı bir parça makul görmemi sağlayacak şey budur. Şu kısa ömrümde hem o bataklıkta yüzeni görme fırsatım oldu hem de o bataklıkta batanı görme fırsatım.Bir şeyleri takıntı haline getirmek değil de öylece sevmek,bunun nesi kötü olabilir ki?

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da. Eee şunun şurasında Tahir'i Zühre sevmeseydi artık yahut hiç sevmeseydi, Tahir ne kaybederdi Tahir'liğinden?

Sormazlar mı adama sen elmayı seviyorsun diye, elmanın da  seni sevmesi şart mı?

Durum böyleyken bazı kişilerin neden tutturduğunu anlamıyorum.Sevgi hiç bir anlamda silah olarak kullanılmamalı bence.Hem sevmek dediğimiz şey sevdiğimizin kişilerin mutlu olmasını istemek değil mi? Ama ben mutlu değilim deyip geçiştirmeyin, karşınızdaki kişi gerçekten mutluysa bunu anlarsınız, yani siz de değilse onun mutluluğu bunu anlarsınız.

Bir de arada kalmışlar var hem bir türlü sevemezler hem de sizin sevmeniz hoşlarına gider. Bir çeşit ego tatmini. Haberi yokmuş gibi davranır.

Sevmeye korkanlar kulübü işte.

Tüm bu sevmek fiilinde leke bırakanlar bir yana güzeldir yine de sevmek. Gerçek anlamda sevenler sayesinde.Aracısız kalpten kalbe.

Kalbî derinlik her haliyle tutabilmektir sevgiyi.

Tek taraflı,çift taraflı, üç odalı bir mutfaklı ne bileyim işte her haliyle.

Sevmeyi tutabilmek. Unutabilmek.Affedebilmek. Dostu duaya katarken,düşmanı da katabilmektir bir şekilde.

Layığıyla sevmek dileğiyle...

Sevgiyle kalıın...

Yorumlar

  1. "Hadi aşk saatlerimizi kurup sevelim birbirimizi sonra belki bu saatin pili biter belki bir kavgada kırılır camı aşk biter."Yine cümlelerin harika :) sana ilham vermiş gibi hissediyorum yanılıyor muyum :)
    "Tek taraflı,çift taraflı, üç odalı bir mutfaklı ne bileyim işte her haliyle".Yine çok sevdim çok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanın çok övmüşsün ama estağfurullah sevgili dost :))

      Beğenmene sevindim cidden ama bunu azıcık da seni düşünerek yazmıştım :D

      Sil
    2. övgülerimin kat be kat fazlasını hakediyosun sevgili dost :))
      Farkettim bazı kısımlarda kendimi ve birini buldum :)

      Sil
    3. Utandırma beni sevgili dost gözlemlerim işte :))

      Sil
    4. mütevazı insan herkes görüyor ama senin kadar güzel aktaramıyor ;)

      Sil
    5. Sadece gülümseyeceğim dur :-):-)

      Sil
  2. Çok tatlı bir yazı olmuş..Her kelimesi harfi harfine ve doğru ve bir o kadar anlam yüklü..Öncelikle sevgi ve aşkı biribirinden ayırmak gerekiyor bence..İkiside çok farklı kavramlar..Aşk, tüketildiği zaman aşk kavramını yitiriyor..Sevgi , anlayış, merhamet hepsi bambaşka..Yani aşk olmasa olur ama sevgi en önemlisi..Karşılıksız sevgi yada aşk kavramına artık pek inanmamaya başladım önceden biraz farklı düşünüyordum..Karşılıksız olan duygular Tanrı,anne, baba, kardeş ve en önemlisi evlat için geçerli..
    O derinliklerdeki pırıltılı inci tanesini bulmak için tek başına sonsuz maviliğe inmek mutluluk vermez..Aşk iki kişiliktir tek başına yaşanmaz..Plotonik duygular yorar, hiç gerek yok..Aşk genelde doğru zamanda gelip bulmaz..Aşk çok yanıltıcı çok..Ama en çok konuşulanda o..Belkide hiç yaşanmadığı için..
    Yazında bahsi geçen bir türlü sevemeyip, kendisini sevmemizi dediğin egosu bastırılmaya müsait insanlar ise en tehlikelisi..Hissettiğin anda kaçacaksın..Öldürmez süründürür onlar ve çokça varlar
    Yani Şeymacığım,
    Aşk, sevgi, sevme ve sevilme ilginç üzerine destan yazılır..Hepsinin tek ortak noktası güven ve saygı..Sen hissedersin, o hissetmez..Her ikiniz mükemmel şeyler hissedersiniz zaman müsaade etmez..Uzak durmayı istemek daha çok yakınlaştırır..Başlarım aşkına sevgisinede dersin..Hayat kabul etmez..
    
    Çok şeyler söylenir ama yapılmaz..
    :):):):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılıksız olan duygular konusunda bilemiyorum Tanrı,anne baba,kardeş ve evlat kesinlikle var ama bir kaç şey daha var benim listemde belki azıcıcık tecrübesiz olmamdan kaynaklıdır. :)) Aşk bitiyor sevgi bitmiyor diyorsun sanırım ama sevgisi biten de oluyor hani ne bileyim ya da öyle mi görünüyor.Çok karışık.

      Arayan bulamaz türünden bu aşk denilen şey. Çözemedim dillerde evet en çok dillerde belki de yaşayan olmadığından sözde yaşatılıyor şimdi aşklar. Kalbe inmiyor dilde kalıyor öylece.

      Sevgi ve aşkı ben de ayrı tutarım genelde,aşkın kabarmış sevgi olduğunu da düşünürüm ama bazen. Sevilenle bir olmanın bir ötesi aşk. Nasıl mümkün olabilir bilmiyorum ama yaşayana sormak lazım belki de varsa şayet?:)Aşk tek yaşanmaz konusunda katılıyorum. Platonik yorar görüyorum ve uzağım o konulardan bilmiyorum birini tanımadan sevmek veya en yakınındakini sevmek oluyor platonik genelde. Dostuna platonik seven hatta bile öğretmenine çocuksu bir saflıkla aşık olduğunu sanan insanlar var.Bilemiyorum hiç tanımadığın kişiyi sevmek saçma diğeriyse tuhaf geliyor bana. Karşı taraf bilince de ortalık arap saçı oluyor. Egosunu tatmin ediyor adam yakın davranıyor ama berikinin aklında ne hayaller dönüyor.Bazen istisna iyi niyetli insanlar oluyor böyle mutluluklara çıkıyor yolun sonu ama onlar nasıl oluyor bu işler nasıl yürüyor hiç bilmiyorum.

      Üzerine destanlar yazılacak konu evet ne güzel demişsin. Zamanı yok ya da onun zamanı bizimkine ters çalışıyor.Güven ve saygı en önemlisi evet. Ben nasip derim böyle işlere. Mucize gibi bir de kaç milyar insandan birinin tutup da seni sevmesi. Ne bileyim ilginç işler. :))

      Rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın herkesleri :)):)):))

      Sil
  3. Sevmeyi lekeliyorlar değil mi... Sevmek karşılıklı olunca daha güzel elbette ama gerçekten seven için karşılık beklemek yoktur. Hem karşılıklı olunca adı Aşk oluyor, galiba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sevmenin karşılıksız olduğu söyleniyor en yakınlarımızı da öyle sevmiyor muyuz. Ne olursa olsun sevmek gibi.Karşılıklı sevince olabilir ama aşkla başka şeyleri karıştıran da çok şu devirde sırf tatmin olmak için aşk aşk diye gezenler var halbuki yaşadığıyla aşkın alakası yok en azından bizim tahmin olarak da olsun yaklaştığımız aşkla yani .:))

      Sil
  4. harika yazıyorsunnn başarılarr :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heey adsız okuyucu çok rastladığım bir şey değil hem ziyaretin için hem de bu güzel yorumun için çok teşekkür ederiiim :-) bi de bi de gene beklerim :-) :-)

      Sil
  5. sevmek dediğin çıkarsız karşılıksız olandır... onda türlü oyunlar sitemler beklentiler yoktur.. hele hele sevgiyi silah olarak bir unsur gibi kullanmak gerçek sevginin işi hiç değidir..
    güzel yazı olmuş.. yüreğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı böyle düşünüyorum işte.Sevmenin saflığa kötü şeyler karışınca o sevmek sevmek olmuyor ki.

      Teşekkür ederiiim:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar