Ben Sapık mıyım? ~öykümsü~


Çalıştır saksıyı hadi ama.

Mail gelmiş ama haberim yokmuş. Kapı çalmış duymamışım. Telefonun şarjı bitmiş ve bir de gündüz vakti uyuyakalmışım.İnsan gerçekten bahane üretirken bir dahi olduğunu keşfedebilir.

Mesaj göndermek için biraz tereddüt ettim sonra karşılaşacağımız anı düşünüp dırdır dinlememek adına kısa bir mesaj attım "Meşgulüm".

Tüm gece yine beni aramış. Ne yapabilirm? Ona ayrıldığımızı defalarca söyledim Sen daha iyilerine layıksın, sorun sende değil bende klişelerini sıraladım. Hatta biz farklı dünyaların  insanlarıyız bile dedim. Olsun senin için marsa bile taşınırım dedi.Odunla  konuşsam beni daha yanlış anlayamazdı sanırım.Gerçi o hiç anlamazdı her neyse yanlış anlaşılmaktansa hiç anlaşılmamak tercihim olurdu bu durumda.

Bir kaç günlüğüne kafa dağıtayım dedim. Adalar turu enfes. Zır zır telefonum çalmasa bir de. Kapatsam,işten arasalar ayrı problem. E dedi aynı faytonu sırf kalabalıktaki yalnızlığımdan paylaştığım genç adam, engellesene numarayı. Kafan rahat etsin bunun için sıkılmasın canın dedi.O bir dahi.

Hay ağzını öpeyim dedim bir türlü çözüm üretemediğim için kendime kızarak. Söylediğim laf garip kaçtı tabi. Kızardı yanaklarım. Öyle demek istemedim dedim hafif titreterek sesimi. Ar et be kadın yabancılara öyle şeyler söylenir mi hiç?

Genç adam omuzlarını silkti umursamaz biçimde. Yol boyu sessizce adanın telaşlı cıvıltısını dinledik.Hafta sonu turizmi. Hiç benden tarafa bakmadı ne garip adam.

Faytondan inerken yardım etti. Kısa süreli ten temasımızda içim titredi.Onunsa umrunda bile değildi. Kadınlar yalnız dolaşmamalı diye geçirdim içimden özellikle benim gibi edepsiz kadınlar. 

Adam  bir kaç adım sonra arkasını döndü. Şaşırdım. Bu kez gözlerimin ta içine baktı. Öyle adamlara yaklaşma dedi sakız adamlara.

Eve döndüğümde sakız adamı düşünüyordum.Mail kutumda en son dünden önceki gün gönderdiği mail. Kurtuldum,sonunda.

Sonra o adamı düşündüm kibar,düşünceli,iyi görünüşlü ve zeki.O adam benim sakız adamım olsaydı ya. Sakız adam. Sakız "ada"m. Sakız adası. Yok artık.

Tur şirketini aradım. Haftaya sakız adası turu varmış meğer.Tanrım bu bir işaret olabilir mi? Gerçekten bunu  kastederek böyle bir cümle kurmuş olabilir mi? 
Yerimi ayırttım yine iki günlük hafta sonu gezisi.

Vapurdan indiğimde etrafı yokladım. Görünürde yok kesin yanlış anladım. Bak işte ben de yaptım. Zaten annem demişti kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan. Masumca cümleden nasıl sapıkça mana çıkarttım diye kızdım kendime. Bari gezinin tadını çıkartsaydım öyle ya bir saçma hayal uğruna gelmiştim bu doğa harikası güzel adaya.Her ne kadar hayallerim yıkılsa da bu güzel yerin keyfini çıkarmadan gidemezdim değil mi? 

Her yerde fotoğraf çekindim. Sakızlı kahveler içip hayrıma şeyler söyleyen falcılara bahşişler verdim.Sakız ağaçlarının olduğu bahçeye girdik sonra. Korunan ağaçlar bunlar basit şeyler mi? Uzakta siyah beyaz bir kuş gördüm; gövdesi beyaz, kanatları siyah. Öyle güzeldi ki bir kaç adım attım peşinden,alçak bir dala kondu. Fotoğraf makinemi zoomladım güzel kuşa, arkada bir adam.Haydaa çekilsene be adam kuşun arkasından. Bir dakika bu adam bir yerlerden tanıdık geliyor.Gözlerimi ovuşturdum,bana doğru geliyor. Doğru görüyorum. Tanrım şükürler olsun o kadar da sapık değilim. 


Yorumlar

  1. Ayy okurken çok eğlendim:)) Sakız adamlara ölümm!Yaşasın beyefendi, karizmatik, umursamaz erkekler :)) Bir şey var ki insan bir şeye zorlanınca o ilişkiden soğuyor hatta nefret etmeye bile başlıyor.Bir de bu sakızların hem sakız hem de pislik boyutu olanlar var ki evlerden ırak...Hala anlamış değilim bir insan neden onu sevmediğini bildiği halde o insanı yanında tutmaya çalışır ki, bu saplantıdan başka bir şey değil!Kız olmak çok zor Türkiye'de :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakız adamlar cidden bazen abartıyorlar hayır hiç bir şey yapmazken bulaşanlar var bir de töbe estağfur işte pislik bunlar tam pislik. Ay nası kötü bir şey ya. Hayır güzel olanlara daha bir acıyorum ben gene ancak yüzüne bakılır bir güzellik seviyesindeyim çok şükür onlar neler çekiyolarsa düşünemiyorum.:/

      Saplantı fena şey. Hayır istenmiyorsa zorlasan dediğin gibi insan daha bir soğuyor. Ters tepki,anlamıyorlar ki.

      Yaşasııın kusur örten,karizmatik,beyefendi erkekleeer :D

      Sil
  2. Öyleyse ben fazla sapığım.. :D
    Arada çok kurarım böyle de.. ondan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de az sayılmam görüldüğü üzere. Sanırım kızların genelinde var bu kurma işi. Hayır ben bunu öğrendiğimde nasıl rahatladım anlatamam kendimi cidden sapık sanıyordum bir ara :D

      Sil
  3. ben bunu okudum kiiiiii (daha yayınlanmadan forever fanınım huhuuuu) :)
    böyle yalnız ve psikopat insanlarda kendimi buluyorum gerçi bu kadın yalnız sayılmaz ama psikopat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forever fann yalnız ve psikopat hııımmmm yakın bulmalar hımıhım hım hımmm.Hiç kimse normal değildir ki bi kere asıl normallik anormallik aslında kriter olarak bir normal bile çıkarılamaz ortaya ay kafam karıştı neyden bahsediyorduk.:D

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Vays nası gülümsettin beniii :) :)
      Kocamanaa sevgileeer :)

      Sil
  5. alla alla ya ne güzel bulmuşsun ya sakız adam sakız ada.
    kızlar da ne istediğini bilmez ya.
    ilgi gösterenden kaçar uzak durana ilgi duyar ya.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe sen bulamadan buldum bu sefeeer ,sen seversin kelime oyunlarını ehe :D

      Neyi bilmez hangi kız bilmez ben bilirim dipidiip öyle genelleme hemen. İlgi deyince bak şimdi geçen günde dedim her şeyin fazlası zarar ayrı ayrı hayatları birleştirmek çok büyük bir mesele zaten aşırı ilgi bazen işleri batırıyor. Bir de sevgilin olur ne bileyim işte bir şeyin olur ilgi olur neyse de bazıları var ki sadece bakarak sinir edebiliyor. Misal sen bir şey söylüyorsun gülüyorsun falan başını bir kaldırıyosun adam kulak kesilmiş. Tamam ben biraz paranoyağım ama bi kere değil iki değil yani insan bi korkuyor bu neyin nesi diye.

      Geçelim benim derdimi burdaki kızın derdiyse ayrılmış bitmiş ilşkiden sonra mesaj çeken vatandaş sıkıntısı. Ayrılmayalım diye tutturan taraf.
      :):)

      Sil
  6. bunu okumuştum ben yorum yapmamışım nasıl olduysa :) şimdi yine okudum çok iyi bu yazın da diğerleri gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe arada gelip kaçmışsın demeeek :)

      Ben de sana geliciim toplu ziyarete şu sınav bilmem ne bitsin depresyonum geçsin geliciiim :D

      Sil
  7. "Şükürler olsun,o kadar da sapık değilmişim" ay çok güldüm, süper!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim ben de okuyup tekrar yazdığım zamanı hatırladım sayende :)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar