HEPİMİZ -bir kitap okundu-



Bugünkü kitabımız Hepimiz.

Yazarımız Kim Noble.

Yoksa Patricia mı demeliyim?

Yazarımız kendi hayatını yazıyor.

Kendisi disasiyotif kimlik bozukluğu teşhisi  konulmuş birisi.

Bu da kişiliğinin parçalara bölünüp her biri kendi halinde bireylere dönüştüğü bir hastalık.

Beynin kendini koruma mekanizması.

Küçüklüğünde -üç yaş öncesinden bahsediliyor- akıl almaz tacizlere uğrayan Kim Noble'un beyni bir şekilde onu korumalıydı. Yerine yüzlerce kişilik koyarak bunu başarmışsa bunun için onu kim suçlayabilir?

Gençliği hastanelerde geçiyor ki yanlış teşhisler insanı çileden çıkarıyor.

Düşünsenize size bir şey soruluyor, az önce konuştuğunuz şey ama siz orada değildiniz. Afallıyorsunuz. Birden bire gitmediğiniz yerlerde kendinizi buluyorsunuz. Dedektiflik oynuyorsunuz kendi kendinize. Ben neredeyim?

Buraya nasıl geldim sorusunu genellikle sormuyorsunuz bile çünkü sizin için normal olan şey bu. Diğer insanların da aynı şeyi yaşadığını düşünüyorsunuz.

Her bir kişilik kendi gerçekliğinde. Üstelik kimi bebekliğinde kalmış kimi ergenlik çağında kimiyse bedenle beraber büyümüş kişilikler.

Kimi araba kullanabiliyor, kimi yüzme biliyor. Kimi intihar eğilimli kimi bulimia. Sadece latince ve fransızca bilen bir kişilik bile var. Kendisine Su Ruhu diyen kişilik sadece su ortamı olunca ortaya çıkıyor. Bu yüzden bu kitabı yazan Kim Noble'un alter kişiliği Patricia hayatında banyo yaptığını hatırlamıyor. Ama temiz olduğunu biliyor, defalarca küveti hazırladığını biliyor.



İşte böyle. Kitap Kim Noble'a teşhis konulması, onun bu hastalığı kabullenmesi ve kızı için savaşını anlatıyor.


Kızı mı dediğinizi duyar gibiyim, böyle bir kadının annelik yapıyor olması ilginç geliyor değil mi?

Ammie'nin bu konuda bilinçsiz bilinçliliğine çok şaşırdığımı söylemeliyim.

Güzel bir kitap. Böyle şeyler yaşamış birinin dilinden çıkmış ki çok kıymetli bence. Bir hastalığı kabullenmek ve yazmak ki hala kabullenmemiş pek çok kişilik var. Yazarımız Patricia ise dominant alter kişilik olarak bize onu okuma şansı vermiş. Ne güzel.


Keyifli okumalaar.

Ve ve bi dolu sevgiler :D


Not: Ressam yönünden bahsetmedim tabi. Tüm kişiliklerin aynı salonda bulunmasına fırsat veren bir yetenek resim. Kim Noble'un pek çok kişiliği resim yapıyor. Kimi küçüklüğündeki korkunç olayları yansıtıyor kimiyse soyut resimler.Altında hangi yaşantıların hangi etkileri var kim bilir?

Ben bakarken çok heyecanlandım. Sanal galerinin linkini de vermek istedim. Eser sahiplerinin isimleriyle üstelik. Judy,Patricia,Salome,Dawn,Abi... tüm bunlar tek bir bedende hepsi Kim Noble kadar gerçek kişiler. Ve eserleri biz göz atın derim. :)



Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Degisik. Baya degisik bir kitap bu.
    Aklımda olsun. :-)
    Tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik evet.anlatımı da güzel akıcı tavsiye ederim kesinlikle :-) rica ederim :-)

      Sil
  2. bu kitabı ben de çok merak ediyodum :)

    YanıtlaSil
  3. İnsanın hayatta uğrunda savaşacağı sevdikleri olması ve sevdiklerinin de ona ihtiyacı olduğunu hissetmesi yaşamı umutlu kılıyordur herhalde belkide sevgi budur yaşanılandır o anlar da sığdırmak yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiyi tanımlamak zor. Uğruna savaşılabilecek bir şeylerin olması umutlu kılıyordur elbet ama bazı insanlar için umut bambaşka bir şey bilmiyorum kişiden kişiye değişiyor sanırım. :)

      Sil
  4. bu gerçek hayat mı yani o.O nasıl zor bir hastalıkmış o öyle ya,Allah korusun..
    nasıl okuma isteği geldi şimdi anlatamam :)) ama sakin bi zamanda okumalıyım sanırım, yoksa kafam karışacakmış gibi hissediyorum ? (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabın tanıtımını okuduğum da ben de aynı olmuştum anlıyoruuum :D

      Kafan karışabilir sakin zaman ve bir de çok elde tutulmamalı bence bu kitap en çok dört beş günde bitirilmeli akış kendini tamamlasın, bu benim düşüncem tabi diğer okuyanlar ne derler bilmem :))

      Sil
  5. Gerçekten çok ilginç bir kitaba benziyor, listeye ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduktan sonra siteyi ziyaret et bak bir sürü karakter bir bedende çok çok ilginç :):)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar