Ilgın Olmak 3



Merhaba;

Bir milim ıslak yer kalmayıncaya kadar toprakta, bırakıncaya kadar çimenler büyümeyi, ötecek bir tek kuş bile kalmayıncaya kadar, düşün, tüm yıldızlar ölünceye kadar biz farkına varmadan, bir şimşek yakmadan bütün evreni, bastığım her yeri lavlar sarmadan, bırakmak mı? Ben mi? Sakın geçmesin aklından.

Yakın gelecekte olacakların korkuttuğu ürkek bir kızdan başkası değilim. Güçlü görünme çabalarım ne kadar başarılı bilmiyorum. Başarılı mı olmalı? Belki sadece çabaladığımı göstermek istiyorum. Bakın işte bir anda pes etmedim. Göstermelik de olsa gücüm var benim ve belki bu sadece yeşermeye meyilli bir cesaret tohumundan başka bir şey değil benim için.

Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol diyen Mevlana'nın sözü evimizin girişinde görülmeyecek bir yerlerde asılı. Komik değil mi giriş ama kimse kafasını kaldırıp oraya bakmıyor. Bu evde neysen "o"sun diyoruz gelenlere. Bize verdiği mesaj bu olmalı. Oysaki insan her haliyle o kişi oluyor.Dışarıda,evde,işte,arkadaşlarıylayken,baş başayken düşünebildiğimiz her haliyle.

Güneş her gün doğudan doğuyor ve hiç birimiz sormuyoruz neden diye.Her sabah kalbimizin doğusundan da aklımızı aydınlatan sevgi güneşimiz doğuyor olmalı bence. Bu ne güzel güneş sıcak,aydınlatıcı. Uykunda bile haberdarsın ondan bak işte şimdi kutbun diğer ucunda. Orada ne çok insan seviyor,ne çok insan seviliyor çoşkuyla.

Biliyorum bugün böyle konudan konuya atlıyorum. Her zamankinden farkım var mı bilmiyorum. Yazdığımı unutuyorum,konuştuğumu unutuyorum,sustuğumu unutuyorum. Hayat unutarak geçiyor benim cephemde.Yüzler,sesler geçiriyorum aklımdan. İsimler ne kadar kaybolmuş sahi? Nehrin diğer kıyısında bıraktığım kimseler gibi unuttuğum isimlerin sahipleri. Bir zamanlar gülen yüzlerimizle sohbet ettiğimizi hatırlıyorum ama isimler kayıp. Alınıyorlar bana bense üstüme düşen dersi alıyorum. Unutmak elbet elimde olmayan bir şey. Elinizden kayıp giden balıklar gibi hatıralar.Canlı,hareketli ama kayıp gitmesine mani olamıyorsunuz.

Sesimin ulaştığı kişi. Yerin kalbimdir.Yerin ruhumdur.Unutsam ne olacak ismini.

Tarihin orta yerinde Kays yerine Mecnun geçsin adın bırak. İsmin ne önemi var, varlığın taşarken dünyamdan,dünyalardan.

Bilmediklerine hayıflanmayı bıraksın kalbine söyle hissettikleriyle gurur duysun olanca büyüklüğüyle.

Sevgilerimle...

Ilgın.




Yorumlar

  1. ay çok güzel olmuuuuuuuuuşşşşşşşşş :) fotoğrafı da sevdiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh mutlu ettin beni haticiii sensin güzel :D

      Sil
  2. bu çook güzel olmuş. bak yorum yapmadan geçemedim bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ettim sevgili dost iyikisi varsın :-)

      Sil
  3. "Elinizden kayıp giden balıklar gibi hatıralar.Canlı,hareketli ama kayıp gitmesine mani olamıyorsunuz." Hayran kaldım bu sözünü okuyunca :) Ne güzel yazmışsın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim zeynep caan hoş gelmişsin bi dee :) :) :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar