Dövmesi Olmayan Kız


Florasanların aydınlattığı bir odada yetişen bir çiçeğin klorofili kadar mutluydum. Elimdeki gümüş bilekliği bir o yana bir bu yana çekiştirmekten yorulmuş parmak eklemlerim artık beynimden gelen sinyalleri alamadığından olsa gerek beni dinlemedi ve bilekliğim yere düştü.Sadece yere düşse elbette eğilip alırdım. Düştüğü yer bir rögar ızgarasının dibiydi.Bilekliğin suyla temas ettiği an çıkardığı ses o kadar içime dokundu ki o an ağlayabilirdim.Ne diye bileklikle oynuyordum ki sanki.


Gitmekte olduğum yolun üzerindeki bütün rögar ızgaralarına kötü niyetli bakışlarımı atıyordum. Bir mantar taşa takılmak üzereyken kıl payı kurtuldum. Tanrım yollar tehlikelerle doluydu. Bu direği de buraya kim koymuştu?


Annemin dediğine göre basiretim bağlanmış. Hiç bir iş başvurumdan geri dönüş alamamamın sebebi basiretimmiş. Bu bağlanan basireti çözmenin yollarını bulursam kitabını yazmayı düşünüyorum. Düşünsenize "Basiretsizseniz Basiret Sizsiniz". Şimdiden çok satanlara girebileceğime inanıyorum.


Yolumdaki ağacı tırmanan karıncaları izlemeye koyulmuşken yanıma biri yaklaştı. Bu aralar nefesi ensemdekilerle çok sık karşılaşır oldum,gelen geçen bir şey sormak için fırsat kolluyor. Evet amcacım az ilerde eczane var, haaa o okul mu az geçmişsin abim geri dön ilk sağa gir görürsün,okumuyorum ben yazıyorum ablacım baya ihtiyarım yani.

Sonra biri yaklaşıp ne yapıyorsun diye sordu. Aman ne gaflet aman ne büyük cesaret dedim içimden.Karıncalarla konuştuğumu söyledim. Yüzümdeki ciddiyeti görünce biraz korktu ama sonra yine aynı cesaretle konuştu. Ne konuşuyormuşuz. Havadan sudan,yapraktan daldan dedim.Adam hayli düzgün görünmesine rağmen eğilip kıpır kıpır karıncalar kolonisine baktı. Tek sıra halinde ağaca tırmanan bu mahlukat sürüsü onu da benim kadar duygulandırmış olacak ki gözüne toz kaçtı. Hayırdır abicim neden ağlıyorsun dedim. Ağlamıyorum gözüme karınca kaçtı deyip gitti. Bu karıncalara derdimi anlatıp psikolojilerini bozduğumu söyleyemezdim.Dürüsttüm evet ama o kadar da dürüst değildim,bu benim bile zor kabullendiğim  bir şeydi. Peki bu adam neden ağladı ki şimdi? Acaba karıncalar sır verdiğim dertlerimi adama mı anlattı? Halime üzüldü de mi ağladı yani.Neyse belki gerçekten karınca kaçmıştır gözüne. Karınca kolay çıkar ama sinek kaçınca mikroplu, kötü yani. Allah'ım şifa ver  sen şu adama deyip arkasından acil dualar gönderdim.

Devrik cümleler sürüsü beynimde cirit atıyor evet ne olmuş yani?

Kişi kulağını öte taraftan gösteriyor.

Hangi kişi?

Kişilik problemleri yaşıyorum belki de.Oldum olası sevmem kişilik lafını da ne o öyle tuzluk gibi sanki içimize kişi koyacaklar. Az daha kişi serpin yavrucum buna, kişisi eksik.

Klik klik sayfayı yeniledim. Şimdi bu dar odada internet kafenin dışarının göründüğü ama içerinin görünmediği camından dışarıdakileri izlerken geleceğimi nasıl şekillendirmem gerektiğini düşünüyorum.  Aslında az önce Vedat Abi  işlerin çok yoğun olduğunu sadece bu bilgisayarın boş olduğunu söyledi. Çok acil işim varsa yavaş da olsa halledebilirmişim.Acil bir işim yoktu zaten genelde benim acil bir işim olmaz ama yine de oturdum işte. Hatta az sonra çayım gelsin bilgisayarı da kaparım. Camdan yağmurdan kaçan insanları seyrederim. Sonra hava kararana kadar çantamdaki kitabı okur sonra da bulutların terk etmesini umduğum gökyüzündeki yıldızları saya saya eve dönerdim.

Kurduğum düşleri az önce çıktığı kapıdan geri giren Vedat Abi bozdu. Elindeki telefonun bana olduğunu ima eden hareketlerle telefonu elime tutuşturup küçük odadan çıktı.Kim ki acaba diyerek telefonu kulağıma götürdüm.

Arayan güvenlik işlerine musallat olduğum bir Danimarka bankasıydı. Bana yatırdığım tüm paranın faiziyle beraber çekildiğini haber veriyordu. Çinli bir kadın rolünü oynamam gerekiyordu. İngilizceme Çin aksanı katarak sorun olmadığını söylemeye çalıştım. Olan Dancamla teşekkür edip telefonu kapattım. Multilingual arkadaşım Serkan yine beni satmıştı anlaşılan. Konuştuğu altı dille tam bir toplum mühendisiydi bense sadece sistem açıklarından anlayan sosyal özürlü bir insandım.

Ama bu iş burada bitmeyecekti madem ben yaptığım ahlaksızlığın bedelini sıfıra inerek ödemiştim. Bunu Serkan'a da ödetmeliyim.

İntikam bu kez sıcak koyu kırmızı bir sıvıya dönüşebilirdi. Ulan Serkan ben de senin damarlarında akan hain kanını pıhtılaştırmaz mıyım diyerek oturduğum yerden kalktım.Telefonuna benim diyen yazılımcılarının anlamayacağı şekilde GPS yerleştirdiğim Serkan bakalım nerelerdeydi?

Belimdeki Glock ısınmaya başlamıştı. Durduk yere nasıl bir sergüzeşte atılıyordum? Bir intikam uğruna neler yaşayacaktım kim bilir?


 Dövmesi Olmayan  Kız- Yumiyum Serisi

Yorumlar

  1. Bu seri de ne serisi? Bu da nesi? Okurken cok keyif aldimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim kiii umarım devamını da seversin :)

      Sil
  2. Dövmesi Olmaya Kız - Yumiyum Serisi :)
    Bu seriyi takip edicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken çok keyif alıyorum ben umarım beğenirsin bu seriyi :):)

      Sil
  3. ama çok iyi, ama gerçekten çok iyi.. bi de basiret mevzusuna acayip güldüm..bi de ortada hakkaten bir iş başvuruları var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam beniim koccaman teşekkür ederimm :))
      İş başvurusu değil de staj başvurusu var ama çok parlak öğrenci değilim ya ondan cesaretim pek yok ikinci dönem daha yoğunlaşacağım üzerinde :) :)

      Sil
  4. Bilekliğe bende üzüldüm :)
    Bakalım devamı nasıl olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seversin inşallah uyuşuk hayalperestim yakında geleceğim iade i ziyarete :)

      Sil
  5. Kişilik kısmında çok güldüm gerçekten :D Çok güzel bir seri başlangıcı olmuş bence :)
    Okurken biraz Deep gibi hissettirdin; bilmediğim kelimeler falan vardı hep. Neyse onları da öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep iim :)
      Deep işte hayatın içinde ya ondan :) Ben hep kullanırım değişik şeyler sen de kullan bak çok zevkli konuşurken de
      :D

      Sil
    2. Deneyeceğim bende :D Kelime dağarcığım gelişir hem :))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Bir şey soracağım ama buradan görür müsün çok emin değilim ama yine de sorasım geldi tutmayım bu ara yazdığın bir dergi var mı ablacım :):)

      Sil
    2. Şimdilik Hece'yle paylaşıyorum canım:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar