Kovadaki Okyanus -bir kitap-


Merhaba blogcum;

Ölmedim yaşıyorum eveet. Sizleri çok çok merak ettiğimi söylemeliyim.Koca bir hafta boyunca öyle değişik tecrübeler yaşadım ki çok mutluyum başıma böyle güzel şeyler geldiği için.

Kaç asırdır gelmediğim gibi kaç asırdır da kitap yazısı yazmadığımın farkındayım.Bu sebeple geri dönüşümü minik çok sevimli bir kitabı tanıtmak amaçlı yazacağım bir yazıyla yapmak istiyorum.

Kitabımızın adı Kovadaki Okyanus.

Yazarıysa Ahmet Durul.

Çocuk kitabı kategorisinde geçiyor kendisi.

Bir balıkçı teknesi okyanusa bir kova sallandırıyor ve tekneye bir kova su çekiyor. Hikayeyi bu bir kova suyun yani "kovadaki okyanus" un ağzından dinliyoruz.


Kişisel gelişim türünde de yer alan bu kitapta pek çok hayat dersleri mevcut. Ya işte çocuk kitabı ne kadar güzel olabilir ki diyenleriniz için bir milat olabilir. 

Ve alıntılar:

"Gelen her hal, biraz kalır ve başka bir hale geçer;başlayan her şey yaşanır ve biter."


"Tabii ki soracaksın.Çünkü bir tek cahiller soru sormaz."

"Sen ne yaparsan, kendine yaparsın.Başkalarına ne yaparsan, aynı şekilde sana döner."

"Dünyanın en güzel teknesi de olsa,onu yüzdürecek deniz olmazsa, neye yarar? "


"Sakın şikayet etme, daha çok üşürsün.Düşünceler neye odaklanırsa o artar. Başına gelen bela bir ise, şikayet edince iki olur."


"... bir bilinç atlaması yaşayıp 'önce bana ve hep bana' anlayışından 'önce sana sonra bana' anlayışına geçerse; önce verip sonra almaya başlarsa; yediği içtiği ile doyar ve çabasını başkalarını doyurmaa yönlendirirse; 'alış-veriş' yerine 'veriş-alış' yapmaya değer verirse ve sahip olmaktan değil, sevmekten zevk almaya başlarsa; işte ancak o zaman topluca yok olmaktan kurtulabilecektir."


"Biz bir şeylere sahip olduğumuzu sanırız, halbuki aksine, o şeyler bize sahip olur, biz onların kölesi olur ve acı çekeriz."

"Ham meyve dalına yapışır,bırakmaz. Senin için de, ister bir olay olsun, ister bir eşya olsun,isterse de bir fikir olsun, herhangi bir şeye yapışman, hamlığın işaretidir.Sen hamlığı bırak,bir an evvel olgunlaş.Hayatı yaşa, yani akıp git.Her şeye 'Dokun ve Git'.Eğer o şey seninse,seninle gelir.Değilse,ne yapsan boşunadır,zaten."

"Yaşamak, sadece bu anda olur.Eğer sen, biraz geçmişte, biraz gelecekte isen, hayatı da biraz yaşarsın."

"Ve hayatı tam yaşamak,kendin olmak demektir.Özel biri olmak,tanınmak,üstün olmak gibi saçma istekleri bırakıp kendin olmak."

"Ve vermek yaşamaktır."

"Sen, sadece ver.Karşılığında almayı düşünme, çünkü vermek zaten almaktır."

"Kalıcı ve devamlı mutluluk içinse yapılacak şey basittir: kendini mutlu etmeye değil başkalarını mutlu etmeye çabalamak.Başkalarını mutlu ederek mutlu olmak.Başkalarının bizimle olunca kendilerini iyi hissettiklerini hissetmekten daha güzel bir duygu olabilir mi?"

"En sert fırtınalarda, en yumuşak ağaçlar ayakta kalabilir."


"Nezaket, gerçekten çok önemlidir.Belki de, dünyayı yok olmaktan kurtaracak tek şeydir, Nezaket."


Daha altı çizili pek çok cümle var. Zaten çok ufak bir kitap olduğundan daha fazla yazmak istemedim.

Tavsiye ediyorum kesinlikle.

Sevgiyle kalıın...

Yorumlar

  1. Ben bu kitabı çok beyendim ! :) önce kendim için

    YanıtlaSil
  2. Alıntılara bayıldım. Buralarda bulabilirsem muhakkak alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok küçük bir kitap içerisinde yazının görselinde gördüğün gibi resimlerde var çok şeker bence. Ben çok sevdim umarım sen de seversin :) :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar