Albaya Mektup Yok - bir kitap okundu-

Merhaba blogcum;

Uzunca süredir değil kitap yazısı doğru düzgün bir yazı yazmış olduğumda görülmemişti. Sağ olsun buna rağmen beni bırakmayıp yorumlarını eksik etmeyen insanlar oldu.Onlara tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum.

Bugün buraya Albaya Mektup Yok kitabından bahsetmek üzere geldim. Bu kitabı Pinuccia'nın Kitapları blogunun videolarından birinde gördüm. Önceden de adını biliyordum ama videoyu izleyince tamam ben artık bu kitabı okumalıyım dedim. Bakınız videoyu hemen aşağıya koyuyorum.


Bendeki Can yayınlarının renkli baskılarından oldu haliyle.Yazar kişisi burada nispet yapıyor.:D


Kitabın ana unsurları horoz, saat, posta gemisi, mısır taneleri var kapakta. Kitabı okuyunca ne kadar güzel olduğunu anlıyorsunuz.

Albay savaştan dönüyor bir takım karışıklıklar var o dönem sonra yine bir takım yasal süreçler dilekçeler vesaire derken kendisinin hak ettiği paraların verileceği söyleniyor. Diğer asker arkadaşlarına aynı şekilde. Ancak bir türlü senelerdir bu para verilemiyor. Albay'ın arkadaşları birer birer göçüyor. Tabi bu kısımlar çok yok kitapta sadece göndermeler var. 

 Albay hala paranın verileceğini bildirecek olan postayı bekliyor. Her cuma sabah posta gemisinden inecek postacıyı bekliyor. Postacı rafa postaları dizip sonrasında postaları dağıtırken bekliyor onun yüzüne bakıyor. Ve defalarca "Albaya mektup yok" cevabıyla hüsrana uğruyor.









Horoz da Albay'ın ölmüş çocuğundan kalan miras gibi bir şey. Horozun dövüşlere sokulup para getirmesi bekleniyor ama sonrasında horoz başa bela oluyor çünkü zaten Albay ve karısı zar zor karınlarını doyururken bir de horozun boğazı çıkıyor.


Çok küçük tadı damağınızda kalacak bir kitap. Uzun öykü olarak geçiyor zaten.
Ben çok sevdim bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Sevgiyle kalıın...


Yorumlar

  1. Bende Pinuccia'nın videosundan sonra kitabı okumakmiştim ama hala alamadım. Malum öğrenciyiz zor oluyor :(
    Almak şimdi farz oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para yetiştirmek zor cidden istediğin tüm kitapları alamıyorsun için gidiyor hep. Kütüphaneler bunun için var ama ben müdavimiyimdir kütüphanelerin elimden geldiğince tabi kendi kitaplığında olması ayrı mutluluk sebebi :)
      Kitabı seversin bence Gabriel Garcia Marquez zaten severdim ben bu kitapla bir perçinlendi sevgim beğeneceğini umuyorum. :)

      Sil
  2. Ben de bir bakarım buna (:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar