Dün


Bugün de güneş var. Sıcacık. Dün polikliniğe gittim ve poliklinikte çok tatlı şeyler oldu. Sanırım en sevdiğim mekanlardan biri kütüphane biri de poliklinik. Hayat var bir kere orada. Bir cümbüş bir neşe. Daha çok annelerinin kucağında, arabalarda gelen bebekler. Onlardan az büyük yine de hasta olmanın yarattığı şımarıklık hakkıyla kucaktan inmeyen çocuklar.

Patates Ayşe'yle de orada tanışmıştım. Patatesine kürdan takıp, kürdansız aralardan patatesini okşayan küçük kız çocuğuyla.

Dünse yine bir şirine çıktı karşıma. Ben gülümsüyorum, ben güldükçe o gülüyor. Annesinin arkasına saklanıp bana oyun yapıyor. Öyle ortalık yerde otuz iki diş kalıyoruz uzun bir süre. Bekleyiş süresi arttıkça biraz sevimsizleşmedik değil ama abisiyle ordan oraya koştururken bile arada göz göze gelince bir gülüşü var tutup tutup sevesi geliyor insanın. Ama işte çok da sıcakkanlı değilimdir öyle anası kızar mızar neme lazım deyip kendimi frenledim.

Çığlık çığlığa ağlayanlar mı ararsın, asansörün düğmesini keşfedip asansörü manyağa çeviren mi ararsın ooo tam bir cümbüş.

Herkes yanındakine şikayetini anlatıyor.

Bir çocuk da başka sohbetlerde tehdit unsuru olarak geçen iğneyi duyunca kendine denildi sanıp basıyordu yaygarayı. Bir tanesi elindeki kapağı aşağı kata uçurdu falan.

Hayat öyle işte. Herkes yaşamaya çaba gösteriyor. Daha iyi yaşamaya. Bunun en iyi görüldüğü yer sanırım hastaneler.

Sonra devletin düştüğü durumlar tartışılıyor. Doktora ısrar kıyamet uzaktaki hastaya ilaç yazdırtılmaya çalışılıyor. Katiyetle red cevabı yapıştırılıyor.

Diyor ki başıma bir iş açılsa onlar mı gelecekler? İyilikten maraz doğuyor.

Önceden diyor işimiz görülsün diye peşinden koştukları adamlar şimdi tü kaka.

Halkın, insanlığın iki yüzlülüğünün portresini şak şak şak çiziveriyor.

Akşam derse gidiyorum aynı konu. Bu kez hoca ben kaynak önermem diyor. Latife ediyor biraz espri yapıyor ama alttan alttan laf da konduruyor neme lazım yasaklı yayın evinden mevinden olurmuş.

Herkes haklı elimizi yanağımıza koyup dalıp dalıp gidiyoruz ne olacak bu memleketin hali? Ne olacak bizim halimiz? Ne olacak benim halim?

Eee toplumun temeli aile, aile bireylerden oluşur bireyler düzelmezse aileler, aileler düzelmezse toplumlar düzelmez. Benim işim görülsüncü yaklaşımla da ağzı açık ayran budalası gibi Avrupa özentisi konuşmalar yaptığımızla kalırız.

Adaletse herkese adalet.

Var mı öyle bir dünya?

Var mı katile özenmeyen, parayı put edinmeyen kendine?

Ahlaklı bireyler olabilmek ne kadar zor. Bir eyelinerla geçilebilse şu kıyametin önüne. Mat kırmızı ruj olsa hayatımızdaki tek kırmızılık. Küçük çocukların eline bulaşmasa keşke.

Sol yanınız mı sızlıyor yoksa bakayım?

Daha durun daha, bu bir başlangıç.İnsaniyet başlangıcı.Ağrının hastalığı işaret ettiği söylenir hep. Bu acının, bu ağrının işareti başka. Dinmesi istenmeyecek bir sancı bu, kuruması ancak zulmün bitişiyle mümkün olacak gözyaşı seli.

Beni ara diyor o ağrı. Beni ara.

Bulamasan da ara.

Gerçi ne aradığını bilmeyen bulduğunu ne bilsin diye de bir gerçek var.

Öyleyse hikmete ulaşabilmek için hikmetle arayabilmek parodoksunda arayıştan caydırmamaya çalışmalı gönlü.


Eee ne demiş Mevlana:

" Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır "


Yorumlar

  1. Kaleminize sağlık, ne güzel aktarmışsınız yaşadıklarınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  2. Hastane ortamında sevimlilik bulabildiysen artık sen tam bir sevgi pıtırcığısındır :) Bana daral geliyor hastane ortamında resmen.
    İnsanlığın bu hali ne olacak bilmiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım estağfurullah sevgi pıtırcığı kiim ben kim :D Canlılık buluyorum oralarda ya bilhassa küçük hastanelerde polikliniklerde, sağlık ocaklarında falan. Büyük hastaneler daha çok kaos ama onların arasında bile sevimli bir bebek, gözleri ışık ışık bir dede çıkıveriyor :))
      Çok bekleyince ben de çirkinleşiyorum beş karış suratla doktorla konuşuyorum falan insanlık halleri :D

      Kocaman bir oooy oooy. Allah sonumuzu hayretsin. :)

      Sil
  3. Hikaye tadında bir aktarım ne güzell :)) bende beklerim gel olur muu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Gelirim tabi gelmez olur muyum :):)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar