Güzel İnsan Nedir?



Merhaba blogcum;

Baştan söyleyeyim olmak istediğim kişi profilinden bahsedeceğim. Tabi yanımda olmasını istediğim kişilerin de.

Allah güzel insanla karşılaştırsın deyip duruyorum. Güzel insan bulursam peşine düşeceğim diyorum. Nasıl bu güzel insan, kim bu güzel insan?

Şu son üç yıl içerisinde çok büyük değişimler yaşadım. Profesyonel yardım aldım, insanlarla konuştum. Kimine kendimi zorlayarak, kimine can-ı gönülden isteyerek pek çok etkinliğe katıldım. Kimi güzellikleriyse sırf içimde var olan insan korkusundan reddettim.Hiç birinden pişman olmadım. Gitmediğim yerler bile bana pek çok şey kazandırdı ben buna inanıyorum.


Şöyle ki ben insanın her fırsatta zarif olanını sevmişimdir. Kim sevmez ki? Çoğu kimse benimle aynı kanaattedir sanıyorum. Kibar olmak zorlama bir durum değil de seninle bütün olmalı. En en kötü gününde bile bir insan senin somurtmanı ve hatta terslemeni ne kadar hak ediyor?

Bakmayın öyle ben de melek değilim. Benim de beş karış surat gezip insanları çileden çıkardığım günlerim oluyor ama acısını başkalarından çıkardığım için kendime kızıyorum sonra. Ben size bunları yazıyorum ama siz benden daha iyisiniz  belki bu konuda.

Benim dediğim insana insanca davranmak. Arkandan gelen için kapıyı tutmak. Apartmandaki komşuna selam vermek. Arkadaşının yanından geçerken gülümsemek. Fırsatın varsa bir hal hatır sormak. Derdi olana şefkatle yaklaşmak. Morali bozuk bir insana neyin var diye sormak. Yardıma ihtiyacı olanları düşünmek ve düşünmekten öte eyleme geçmek. İçinde olduğun grupları topluma yararına göre seçmek. Seninle konuşan insanı dinlemek. Zoraki olmadıkça lafını kesmemek. Paylaşmak. Sırf maddiyatı değil güzellikleri paylaşmak.Tüm bunların hepsi insana bir sürü zariflik katıyor zaten.

Sonrası okunur, yazılır, yaşanır kişinin zevkine bağlı bir zarif uğraşı vardır,olur.

Misal hiç bilmediğim insanların değişik yetenekleri olduğunu fark ettim. Kimi ekstra bir yabancı dil öğreniyor,kimi enstrüman çalıyor, kimi koleksiyon yapıyor, kimi dans ediyor, kimi spor yapıyor.

Kendi dünyasından bir parça çıkınca diğer dünyaların da en az seninki kadar karmaşık,zor ve güzel olduğunun farkına varıyor insan.

Başkalarını da düşünerek yaşamak.

İnsan gibi yaşamak. İnsan nedir diye düşünmek. Ve Ali Ural'ın deyimiyle insan denince hatırlanmak.

Ben şu anki halimle sanmıyorum ki insan denince hatırlanayım. İyi bir insan olmaya daha kilometrelerce yol var yani.

İnsan olmak. İnsanca yaşamak. İnsan olarak yükselmek.

Sıradaki hedefim eylem. Harekete geçmek. Ben hep atıl hareketler içindeyim ne yazık ki. Biraz hareket hem bana hem bu hareketim sırasında dokunduğum insanlara güzellikler katabilir. Kim bilir?

Yaşayıp göreceğiz hayırlısıyla.

 Bir insanı tanımak meşakkatli bir şey. Seneler, seneler ve dahi daha çok seneler bile yetmiyor. O senelerde bile sen başka bir şeyi öğrenirken, doğru bildiğin değişmiş olabiliyor. Biraz kompleks düşünmek gerekiyor bence konu insan olunca. O yüzden tanımak ve tanışmak bir isim ve bir kaç somut bilgi olamaz. Tanışmak bence daha farklı ve ben tanıştığım anda memnun olmam tanıştığıma. Sonra karar veririm. Memnun oldum mu, olmadım mı? Hala memnun muyum?

Umarım tanıştıklarınızla tanıştığınıza memnun olur ve memnun kalırsınız.

Allah'ım hepimizi güzel insanlarla karşılaştırsın.

Sevgiyle kalıın....

Yorumlar

  1. Çok güzel bir paylaşımdı bu seçtiğiniz konu. İnsan olmak, insanca yaşamak ve insanlara yüreğinle dokunmak. Hatırlanmak ve bir yaraya merhem olmak. Gönül almak, gönül insanı olmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tamamlamışsınız siz de yorumunuzla çok teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Bende böyle düşünüyorum.Allah hepimizi gerçekten iyi insanlarla karşılaştırsın. Bize bir umut bir ışık olsunlar inşaallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin amiiin inşallah güpgüzel insanlarla kesişir yollarımız. :)))

      Sil
  3. Koca bir amin demek istedim bu yazıya. Hep insan olarak hatırlanmak ve insan olabilmek mümkün olur inşallah.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De gitsin zaten dua niyetine. Tüm kötü niyetlerimizden sıyrılıp güzel insanlar olalım, insan denince hatılanalım.Beşerden insan-ı kamile yol alalım. Yol da biziz yolcu da.Hatta yolun sonunda karşılaşacağımız da yine biziz bilelim ama hiç yorulmayalım. Çünkü öyle bizler var ki bizi bekleyen bir dakika sonramız ve beş yıl sonramız. Şimdimiz ve ömrümüzün sonu gibi aydınlatıcı.:) Umalım doğru yolu bulalım, doğru yol bizi bulsun. Ay çok karışık kuruşuk yazdım yine. :)
      :)

      Sil
  4. Sen böyle zaten çok güzelsin. Daha da guzelleseceksin. Kendin gibi güzele de denk geleceksin inşallah. Dört ay sonra bana bunu hatirlat da tekrar konuşalım ama:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah olabilsem keşke. O gördüğün senin güzelliğin. İnşallah bir güzele denk gelirim diyorum. Dört ay sonra hayırdır inşallah diyor takvimime ekliyorum ki unutmayım :))

      Sil
  5. Güzel insan nedir?
    Güzel insan içten pazarlıksız iyi düşünen ve naif duyguları olan insandır...Sevgi doludur taaaa iliklerine kadar...Empati kurar ve boş konuşmaz...Güzell insan güzel gülümser ve işin ilginç tarafıda güzel ağlar...incitmemek için biraz yalnız gözükebilir ama aslında çok kalabalıktır...Tıpkı renkli bir festival gibi...Erdemleri vardır mesela.Özür dilemesini bilir..Gönül almasınıda...İyiyi ve kötüyü en güzel düşlerde harmanlar...Güzel insan güzel düşlerin elinden tutar ve güvenir...
    Huzur ve sevgiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaaaaa bu yorum yazıyı gölgede bırakır ablacım ama ben diyeyim :))

      Benimki kendi sıkıntılarımla harmanlanmış bir güzel insan genellemesiydi :)) Seninki çok güzel insan olmuş. Eline sağlık tamamlandık senin gibi güzel insanlar sayesinde :))
      Çok kocaman sevgilerimlee :)
      Not: Ceren'e de selam bak ne zamandır söylemiyordum telefonum delirdiğinden instagrama çok giremiyorum ama zarif kadın ve zarif kızını hiiç unutmuyorum bilesiniz :))

      Sil
  6. Sabah söylerim..yattı çünkim...Ceren seni çok seviyor ve takip ediyor...öpüldün tarafımızca..kendine iyi bak:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piki okul yoruyo hep okul :))
      Ben de onu çok seviyorum. Sizi yani komple :))
      Ben de öptüm sizii çok çok :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar